Top

APK keuring

Auto Swaanen RDW erkend

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen.
Hier vindt u meer informatie over de APK, wanneer en hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden, het keuringsrapport en de keuringseisen.

De keuringsplicht en de regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994. De wet- en regelgeving kunt u inzien op de website overheid.nl.

APK keuren in Nederland

Als uw voertuig APK-gekeurd moet worden, dan gaat u naar een door de RDW erkend APK-bedrijf.  Bovag garage Auto Swaanen is zo’n RDW erkend bedrijf.
Hier leest u wat u moet doen.

  1. U maakt een afspraak bij Bovag garage Auto Swaanen, RDW erkend APK-bedrijf.  U herkent RDW erkende APK-bedrijven aan het erkenningsschild met de tekst ‘RDW erkend’ en een sticker met daarop de tekst ‘APK lichte voertuigen’ of ‘APK zware voertuigen’.
  2. APK
    APK
  3. De APK-keurmeester van het APK-bedrijf keurt het voertuig.
  4. De kosten van de keuring zijn niet vastgesteld en verschillen per bedrijf.
  5. Na de keuring ontvangt u altijd een APK-keuringsrapport (ook bij een afkeuring).
De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk. De RDW kan bij een tekort aan onafhankelijke Keuringsinstanties zelf keuringen verrichten en keuringsrapporten afgeven.

APK Keuring

Bij de APK worden onder andere de volgende onderdelen geïnspecteerd: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting, carrosserie, uitlaatgassen.

APK REMINDER

Tarief APK keuring

All in prijs benzine auto 45 euro en diesel auto 55 euro.

Wanneer is je auto toe aan de beurt voor APK?

Als je wilt weten wanneer je auto aan de beurt is , kun je hier klikken